https://www.youtube.com/watch?v=6jjK_ZEWNjg&list=PLBA3C4kGVMnsg4FgKtqbKd0H0nomaF8j0

Disseny X Inclusió

Play Video

Aprendre a dissenyar una societat més inclusiva

 

Disseny X Inclusió

És un projecte innovador, inspirador i transformador. Durant quatre mesos, alumnes d’estudis superiors de disseny i persones en situació de vulnerabilitat han compartit idees i han desenvolupat propostes que han donat resposta a necessitats concretes.

Es tracta de la primera edició del projecte d’aprenentatge i cocreació “Disseny per a la inclusió”, ideat per Anaïs Esmerado i impulsat per l’Associació Ojalá Projects i el Museu del Disseny. En total, hi han pres part 70 alumnes de les escoles ESDAP Catalunya, Elisava, BAU, LCI Barcelona, UOC i l’IDEM. I també, usuaris del Grup Cooperatiu TEB, l’Associació Superar l’Ictus Barcelona, les Metzineres del Raval i l’Associació Intress.

El projecte

Els estudiants han treballat colze amb colze amb infants tutelats, joves amb discapacitat intel·lectual, dones drogodependents que han patit violències i persones que han superat un ictus. Plegats, han pres consciència que el disseny pot aportar solucions i contribuir a construir una societat més inclusiva. Nosaltres, hem seguit el procés creatiu que han compartit estudiants d’ESDAP Catalunya i integrants del Servei Ocupacional d’Inserció del TEB Sant Andreu, entre d’altres.

Making of
Making of