https://www.youtube.com/watch?v=FJ9JPHr0JI4&feature=youtu.be

L’escola Inclusiva

Play Video

Una escola per a tothom

 

A Catalunya hi ha 18.000 infants amb necessitats educatives especials. D’aquests, 7.000 van a un centre d’educació especial, i 11.000 a l’escola ordinària. En aquest reportatge coneixerem els casos de dos infants amb discapacitats intel·lectuals severes que van a l’escola amb els seus amics i germans.

L’Emma Wallis Clotet fa tercer de Primària a l’escola pública Dolors Monserdà-Santapau de Barcelona. Té la síndrome de Sotos, que afecta el seu desenvolupament motor, cognitiu i social. En Martí Felius fa quart de Primària a l’escola concertada dels Jesuïtes del Clot. Li falta un fragment del cromosoma 10 i té discapacitat intel·lectual i dificultats motrius. Veurem com s’han adaptat aquestes dues escoles, les mestres i els companys d’aula perquè l’Emma i en Martí aprenguin al seu ritme, i perquè tots en surtin beneficiats d’aquesta clara aposta per l’escola inclusiva.

Malauradament, al nostre país encara hi ha molt terreny per avançar en aquest camp, com denuncia en aquest reportatge la Plataforma Ciutadana per una Escola Inclusiva.

making of escola inclusiva