Skip to main content

El llegat d’un líder exemplar i defensor incansable de la visibilitat i la igualtat

 

L’equip del TEB Vist volem fer un homenatge a en Francesc Martínez de Foix i Llorens, que va morir el passat 17 de juliol. El vídeo mostra algunes fites aconseguides pel director general del TEB, fundador del TEB Vist i dels Jocs Special Olympics a Catalunya i a Espanya.

Des del TEBVist, ens entristeix profundament la pèrdua de Francesc Martínez de Foix el 17 de juliol. Tot i això, ens omple d’orgull tot el que vam poder aprendre al seu costat. Va ser l’impulsor d’aquesta televisió, una de les eines que va posar en marxa per mostrar les capacitats de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Francesc Martínez de Foix va exercir com a director general del Grup Cooperatiu TEB i va ocupar càrrecs importants en diverses organitzacions centrades en la inclusió. Alguns exemples son els Special Olympics Catalunya, Special Olympics Espanya i la Federació ACELL. Francesc Martínez de Foix va ser vicepresident de la Federació DINCAT-Plena Inclusió i membre del Consell Rector de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. En reconeixement a la seva destacada trajectòria, va rebre la Creu de Sant Jordi el 2012.

Pel que fa al TEB, Francesc va incorporar-se als anys setanta, quan va començar a exercir com a monitor als anys setanta. Des d’aquell moment va treballar per generar ocupació per a aquest col·lectiu i per defensar el dret a l’habitatge i als serveis de qualitat.

Des del TEB rendim homenatge a Francesc Martínez de Foix perquè va ser un referent essencial per al sector i un exemple de força, coratge, perseverança i honestedat. El seu llegat perdurarà en la nostra memòria, i continuarem treballant amb dedicació per seguir les seves passes.