Skip to main content

El director del TEB Vist, Josep Maria Soro rep el premi a mans de l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida

 

L’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) ofereix formació, assessorament, serveis i suport a les persones amb discapacitat física. L’entitat organitza anualment una entrega de guardons que reconeixen l’esforç de les persones que lluiten per la inclusió de les persones amb discapacitat.

 

El director del TEB Vist, Josep Maria Soro, va recollir el premi acompanyat pels reporters de TEBVist Isabel Guinaldo i Nil Martínez. L’acte va celebrar-se el 6 de juliol a la Seu Vella de Lleida. Van assistir-hi la consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté, i de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

També van ser guardonats Antoni Siurana (premi a la Solidaritat), Ferrocarrils de la Generalitat (premi a la Innovació) i Travel Xperience (premi a l’Empresa).

Aquests guardons ja s’han atorgat en vint edicions. Suposen un reconeixement a persones, institucions i iniciatives que són “un exemple en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat”. Alhora contribueixen a una transformació social en pro de la integració de les persones amb discapacitat.

En recollir el premi, Josep Maria Soro va defensar la necessitat d’apoderar les persones amb discapacitat intel·lectual perquè tinguin veu pròpia i siguin escoltades. En la seva intervenció, Isabel Guinaldo i Nil Martínez van recordar que encara queden molts passos a fer per tenir una veritable escola inclusiva, per integrar les persones amb discapacitat intel·lectual en el món del treball o per evitar casos de discriminació.

El premi atorgat per ASPID suposa un nou reconeixement per a TEBVist, el primer canal de televisió on line de Catalunya fet per persones amb discapacitat intel·lectual. L’any passat, el projecte ja va rebre el Premi Solidaris de l’ONCE al millor mitjà de comunicació i el Premi en la categoria d’internet que atorga el Consell de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona als Mitjans de Comunicació.