https://www.youtube.com/watch?v=GM9Y0r0L32o

El programa SIOAS

Play Video

Treballar per aconseguir feina

 

Només una de cada cinc persones amb discapacitat intel·lectual en edat de treballar té feina. Què és el que falla?

Per mirar de revertir aquesta situació, la Generalitat de Catalunya té en marxa el programa SIOAS. Posa eines perquè les entitats puguin orientar i formar laboralment persones amb discapacitat intel·lectual. L’objectiu és que puguin tenir més eines per trobar una feina a l’empresa ordinària.

Els preparadors laborals d’aquest programa proposen itineraris individualitzats de formació als nois i noies que hi participen. Al mateix temps, els prospectors laborals busquen empreses que ofereixin pràctiques als participants. I tant, els treballadors com els empresaris disposen d’un acompanyament professional per procurar que l’experiència sigui positiva per a les dues parts.

En aquest reportatge, hem seguit el Sasha, un jove que s’està formant per treballar en el sector de la restauració i l’hostaleria.

I també hem acompanyat la Maria, que ha fet pràctiques a la cadena de botigues Veritas. El seu és un cas d’èxit. Un exemple per formar-se i trencar estereotips és una combinació que pot fer reduir l’elevada taxa d’atur entre els joves amb discapacitat intel·lectual.

programa SIOAS making of