https://www.youtube.com/watch?v=v4nJsO6j8og

Una política més inclusiva

Play Video

Candidats per fer de la política una activitat més inclusiva

 

La política no desperta passions entre les persones amb discapacitat intel·lectual. Segons un recent informe elaborat per DINCAT i la Fundació Granés, només el 14% de les persones amb discapacitat intel·lectual enquestades hi mostra interès. Quin és el motiu? D’entrada, fins fa ben poc, unes 100.000 persones amb discapacitat intel·lectual no podien votar.

Durant els processos d’incapacitació, molts jutges acostumaven a treure’ls també el dret a votar. El desembre del 2018 es va canviar la llei per acabar amb aquesta injustícia. Això vol dir que totes les persones amb discapacitat intel·lectual poden votar, i també poden presentar-se a les eleccions i ser escollides. Malgrat això, hi ha molt pocs candidats amb discapacitat intel·lectual que hagin volgut fer aquest pas o que hagin estat convidats a fer-ho pels partits.

Quins són els principals entrebancs que fan difícil aquesta participació activa en la vida democràtica del nostre país? Aprofitant les imminents eleccions municipals del 28 de maig, hem volgut parlar amb tres persones amb discapacitat intel·lectual que participen en política. Els hem preguntat per què han fet aquest pas i quina és la seva experiència.

No us perdeu les seves reflexions. Ja veureu que en aquest camp també hi ha camí per recórrer.

making of política incluisva