https://www.youtube.com/watch?v=9FmNTyXBNE8

Francesc Martínez de Foix

Play Video

Tot un referent

 

Des del TEBVist estem tristos per la mort, el 17 de juliol, de Francesc Martínez de Foix, però al mateix temps ens sentim orgullosos d’haver après tantes coses al seu costat.

Ell va ser l’impulsor d’aquest canal de televisió, una eina més de les moltes que va posar en funcionament per mostrar les capacitats d’un col·lectiu massa sovint ignorat per la societat. En Francesc Martínez de Foix va ser director general del Grup Cooperatiu TEB, president d’Special Olympics Catalunya, d’Special Olympics Espanya i de la Federació ACELL. I també va ser vicepresident de la Federació DINCAT-Plena Inclusió i membre del Consell Rector de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

El 2012 va rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement a una trajectòria que hem intentant resumir en aquest document. En Francesc va ser un referent per al sector i un exemple de força, coratge, insistència i honestedat. Et recordarem sempre!

Ens va deixar al juliol, però el tenim molt present en tot moment. I molts cops, davant de situacions complicades, ens preguntem com s’ho hagués fet ell. En Francesc Martínez de Foix és un referent, una font d’inspiració i un motor per a la defensa dels drets de les persones amb discapacitat.

Foix D