Skip to main content

El director de TEBVist, Josep Maria Soro, ha estat el pregoner de l’onzena edició dels Jocs Special Olympics 2018, que se celebren la primera setmana d’octubre a La Seu d’Urgell i Andorra. L’acte de presentació es va fer el 18 de setembre al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Director del TEB Vist fent el pregó

Durant l’acte, Josep Maria Soro va demanar a les persones amb discapacitat intel·lectual que ocupin “tots els espais, en el treball, en l’oci, en l’esport… No perquè us els concedeixin com un gest solidari o compassiu, sinó perquè són vostres”. El director de TEBVist va instar els esportistes a gaudir dels Jocs i a “fer-nos-en gaudir a tothom”. També va desitjar que siguin “els millors de la història”.

Els Jocs com a canvi de paradigma

El president d’Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, va afirmar que aquest esdeveniment és una gran oportunitat perquè la societat reflexioni sobre el concepte de normalitat. “Per mi, normalitat és “esforçar-se i superar-se un mateix, compartir, no tenir prejudicis i celebrar fins i tot les derrotes”.

La presidenta d’ACELL, Marina Gómez, va recordar en Francesc Martínez de Foix, referent en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i impulsor dels primers Jocs Special Olympics. Marina Gómez va recordar que Martínez de Foix, que va morir fa poc més d’un any, pensava que “un país que procura que les persones amb discapacitat intel·lectual siguin ciutadans actius, reconeguts i feliços és un país millor per a tots”.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar que el govern està compromès amb aquest sector de la societat. Per això han creat un Pacte Nacional per a les Persones amb Discapacitat que determini les bases per ser un país en inclusió.

En els Jocs Special Olympics, els primers que se celebren conjuntament en dos països, participen 1.500 esportistes en 14 especialitats diferents. El lema d’aquesta edició és tota una declaració d’intencions: “Millor és qui ho intenta”.