Skip to main content

Les jornades de comunicació reivindiquen en contra de les desigualtats a què s’enfronten els periodistes amb discapacitat intel·lectual

El diari digital Èxit21, de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD), ha organitzat unes jornades sobre comunicació per un periodisme inclusiu: “El periodisme que ens falta”. Ha tingut lloc el dimecres 15 de juny a les 17 hores de la tarda a l’auditori de la Facultat de Comunicació de  Blanquerna.

El periodisme que ens falta

La jornada ha estat organitzada per la celebració del desè aniversari del diari Èxit21 . S’ha parlat sobre periodisme i discapacitat intel·lectual mitjançant tres taules rodones:

  1. Evolució de Èxit21: repàs de la trajectòria dels 10 anys del digital de la FCSD a partir del testimoni de diversos redactors que han compartit les seves experiències amb Èxit21.
  2. Experiència de periodistes amb discapacitat intel·lectual:  participació de diferents persones amb discapacitat intel·lectual que treballen com a periodistes en mitjans de comunicació com LaXarxa, Teb Vist o Èxit21.
  3. Com informar sobre la discapacitat sense estereotips ni discriminacions.

En Cristian Garcia, reporter del TEBVist, i en Josep Maria Soro, el director del TEBVist han assistit a aquestes jornades per un periodisme inclusiu. Han reivindicat la necessitat d’eliminar els estereotips.

Des d’aquí, volem felicitar el diari Èxit21 per complir 10 anys informant sobre la diversitat!

Xerrada periodisme inclusiu       Xerrada periodisme inclusiu 2